Welkom

Indien u op zoek bent naar psychologische hulp bent u van harte welkom. U kunt mij bellen, mailen of het contactformulier invullen. Ik voer mijn praktijk aan de Rodeweg 90 in Kalmthout. In eerste instantie komt ieder voor een orientërend gesprek: 'bent u met de hulpvraag aan het goede adres en klikt het tussen u en mij'. Ik werk sinds 1996 als psycholoog, eerst in twee groepspraktijken in Schoten en daarna in Kapellen. Mijn praktijk is gemakkelijk bereikbaar voor wie in het noorden van de provincie Antwerpen woont.

Na de oriëntatie zijn er verschillende trajecten mogelijk. Wilt u zeer gericht en probleemoplossend werken? Gaat het om hulp aan kinderen en tieners dan zullen er individuele en gezamenlijke zittingen volgen. Er is cognitieve therapie die ook kortdurend (enkele zittingen) kan zijn. Waar mogelijk werk ik graag met schematherapie, ik heb daarvoor een opleiding gevolgd. Schematherapie is een vorm van cognitieve gedragstherapie en ik ben lid van de ISST (International Society of Schema Therapy).

Ik werk vaak met een combinatie van therapievormen, ontspanning en cognitieve schema's. Opnieuw en anders denken over de problematiek, leren relativeren, er kunnen zijn, er is diepgaande therapie waarbij oude kwetsuren en trauma's voor problemen in het hier en nu zorgen. Door deze te verwerken wordt men vrijer in het dagelijks leven: Emotional Stress integration (ESI) is een aangewezen vorm.

 

Ik ben ook thuis in de meer energetische therapieën zoals Emotional Freedom Techniques (EFT). Ook de ESI heeft energetische werkvormen. Daarbij maak ik gebruik van computergestuurde aanwijzingen voor traumaverwerking. Dit is vrij naar keuze.