Wie ben ik

Ik heb psychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden (Nederland); ik ben in1991 afgestudeerd in de klinische en gezondheidspsychologie. Tijdens en na mijn studie heb ik gewerkt in het Academisch Ziekenhuis Leiden. 
Na mijn verhuizing naar BelgiĆ« is mijn behaalde graad hier erkend als licentiaat en mag ik werken als psycholoog en de (beschermde) titel van psycholoog voeren. 
Tijdens het werk in een kinderpraktijk heb ik tevens de opleiding Remedial Teaching met als afstudeerrichting diagnostiek en behandeling van kinderen en adolescenten afgerond. Op het meer alternatieve vlak volgde ik in Zwitserland en Amerika cursussen in 'inner childwork', 'Neuro-Associative Conditioning' en werd ik supervisor in de opleiding tot  Emotional Stress Integration therapy. ESI is een therapievorm die helpt oude stress en pijn te verwerken zonder voortdurend in het verleden bezig te zijn. De reacties in het HIER EN NU op oude stressoren blijken niet meer nodig te zijn en de mens wordt vrijer en meer zichzelf. Deze therapievorm geeft huiswerk maar is zeer belonend.